• −15%

Tailando juodasis karališkas balzamas 50g

23,75 €
20,19 € Sutaupote 15%
Su mokesčiais

Stebuklingai veikiantis tajų balzamas pagamintas pagal slaptą receptą vienoje iš šiaurės Tailando šventyklų. Sudėtyje yra 108 žoliniai komponentai. Balzamas vartojamas esant raumenų skausmams ir patempimams, sportinėms traumoms, sąnarių ir atraminio- judėjimo aparato ligoms palengvinti bei palaipsniui panaikinti visus nemalonius jų sukeliamus pojūčius. Juodasis balzamas – tai daugiakomponentinė, natūrali, ajuverdinė priemonė nuo skausmo sąnariuose ir raumenyse. Gelbsti esant atraminio-judėjimo aparato ligoms ir sportinėms traumoms, naudojama, kaip greitai skausmą ir uždegimą mažinanti priemonė.

Kiekis

Stebuklingai veikiantis tajų balzamas pagamintas pagal slaptą receptą vienoje iš šiaurės Tailando šventyklų. Sudėtyje yra 108 žoliniai komponentai. Balzamas vartojamas esant raumenų skausmams ir patempimams, sportinėms traumoms, sąnarių ir atraminio- judėjimo aparato ligoms palengvinti bei palaipsniui panaikinti visus nemalonius jų sukeliamus pojūčius. Juodasis balzamas – tai daugiakomponentinė, natūrali, ajuverdinė priemonė nuo skausmo sąnariuose ir raumenyse. Gelbsti esant atraminio-judėjimo aparato ligoms ir sportinėms traumoms, naudojama, kaip greitai skausmą ir uždegimą mažinanti priemonė.

Naudojimo indikacijos:

  • artralgija, raiščių patempimai,
  • spazmai ir raumenų patempimai- varikozinis venų išsiplėtimas,
  • osteoartritas, reumatinis artritas
  • podagra,patempimai- „užšaldytas petis“, sustingę sąnatriai ir t. t.
  • gimdos kaklelio ir juosmens spondilitas,
  • skausmas žemiau juosmens ir kryžkaulyje,
  • uždegiminiai sąnarių susirgimai,
  • fibrozitas, bursitas, sinovitas, tendosinovitas, miozitas, juosmens- kryžmens radikulitas, traumos

Naudojimo būdas: Nuvalykite pakenktą vietą. Užtepkite pakankamą kiekį balzamo ir masažuokite švelniai ir minkštai, kol balzamas įsigers į odą. Tepkite skaudamą vietą 2-3 kartus per dieną. Nušalus ar susirgus gripu – ištrinti pėdas nakčiai.

Kontraindikacijos: Superjautrumas, individualus netoliaravimas. Balzamo negalima tepti ant turinčios atvirus odos pažeidimus arba žaizdas. Vengti kontakto su akimis ir kitomis gleivine padengtomis vietomis. Tik išoriniam naudojimui. Saugoti nuo vaikų.

Sudėtis: bičių vaškas, kamparas, 108 gydomosios tajų šaknys ir žolės, juodojo galangala aliejus, sezamo aliejus, eterinis šliaužiančiosios bruknuolės aliejus.

Sudėtyje esančų aliejų nauda ir poveikis išsamiai:

Gandhapura taila (šis pavadinimas naudojammas ajurvedoje, lot. v. Gaultheria Fragrantissima, liet. v. Šliaužiančioji Bruknuolė) svarbių ir aktyvių komponentų eterinis aliejus plačiai žinomas dėl jame natūraliai esančio didelio kiekio organinio- cheminio elemento, vadinamo metilo salicilatu. Metilo saliciatas yra glaudžiai susijęs su aspirinu ir turi nuskausminamųjų bei priešuždegiminių savybių, kuris dažniausiai naudojamas raumenų ar sąnarių skausmui malšinti. Produktai, kuriuose yra šliaužiančios bruknuolės aliejaus, dažniausiai naudojami kaip priešuždegiminiai ir vietiniai skausmą malšinantys analgetikai (bakterinių infekcijų, galvos skausmų, peršalimo, dieglių, gerklės skausmo, dantų ėduonies, aknės gydymui ir profilaktikai).

Pagrindinės Gandhapura taila aliejaus savybės:

  • Spazmolitinės: vartojamas nevalingų raumenų spazmams malšinti.
  • Antiuždegiminės: mažina uždegimą veikdamas kūno mechanizmus.
  • Analgetinės: malšina skausmą.
  • Antiseptinės: gali užkirsti kelią infekcijai slopindamas infekcinių agentų augimą.
  • Aromatinės: malonus bet itin stiprus ir savitas kvapas.
  • Karminatyvinės: užkertamas kelias meteorizmo susidarymui arba išmetimui.
  • Antiparazitinės: sunaikina arba išvaro parazitinius kirminus.

Naudojamas masažui tiesiogiai veikia:

  • Kelio sąnarių patinimus ir standumą
  • Vietinius uždegiminius patinimus
  • Reumatą, podagrą ir artritą
  • Raumenų skausmą ir sustingimą
  • Nugaros skausmus ir patempimus
  • Neuralginius skausmus
  • Išialgiją
  • Tendinitą ir mėšlungį
  • Turi šildantį ir vėsinantį poveikį.

Juodojų sezamų aliejus, įeinantis į šio balzamo sudėtį turi tokių mineralinių medžiagų kaip, geležis, fosforas, magnis, varis, silicio rūgštis, kalcis, o taip pat visą eilę mikroelementų bei itin turtingas linoleino rūgštimi. Ajurvedoje sezamo aliejus naudojamas esant sąnarių skausmams, reumatoidiniam poliartritui, reumatizmui, reumatoidiniam artritui. Jis giliai maitina audinius, turi striprų šildantį efektą ir puikiai tinka masažui. Jame daug saulės energijos. Giliai įsiskverbdamas į odą, sezamų aliejus sušildo kūną, sąnarius, sausgysles ir raumenis, ko pasekoje toksinai ir šlakai pradeda aktyviai palikinėti "apgyvendintas" vietas, gerėja kraujotaka, geriau vyksta audinių regeneracija, ateina atsipalaidavimas ir ramybė. Priešuždegiminis juodasis karališkas balzamas mažina uždegimus, edemą (skysčių kaupimąsi organizmo audiniuose) gerina venų darbą, esant varikoziniam venų išsiplėtimui. Tai – tradicinė priemonė poliartrito ir druskų susikaupimo sąnariuose gydymui. Gerina organizmo būklę turint tarpslankstelinių išvaržų ir esant reguliariam vartojimui, padeda atsikratyti šio negalavimo keliamo skausmo. 

Galangalų eterinis aliejus (lot. Galangal Officinalis) išgaunamas iš Galangalų augalų šaknų distiliuojant garais. Priklauso Imbierinių šeimai ir Alpinijų genčiai, turi aštrų ir kartų skonį. Galangalo tėvynė – Tailandas. Galangalas šiuo metu auginamas Pietryčių Kinijoje, Japonijoje, Indijoje bei Antilų salose. Galangalas– daugiametis, nendrinių šeimos augalas. Šio augalo šaknys šliaužiančios, iki 100 centimetrų ilgio bei 2 centimetrų pločio. Galangalo šaknyse yra 0,5–1 % eterinio aliejaus, kuriame yra cineolio, šaknyse gausu evgenolo, seskviterpenų, galangino, kamferino ir alpinolo. Azijoje ir Viduriniuose Rytuose jis naudojamas vaistų gamybai. Galangalas glaudžiai susijęs su imbieru, kurio paskirtis ir savybės panašios. Natūralioje medicinoje jis naudojamas kaip stimuliatorius, bei turi antispazminių ir antibakterinių savybių.

Galangalo eterinio aliejaus nauda sveikatai:

  • padeda gydyti nuovargį.
  • aktyvina kraujotaką ir padeda spręsti sąnarių bei raumenų problemas.
  • naudojamas kaip vaistas virškinamojo trakto, odos problemoms spręsti ir choleros gydymui.
  • naudojamas dispepsijos, pykinimo, meteorizmo, atraminio-judamojo aparato ligų, dieglių gydymui.
  • padeda gydyti reumatoidinį artritą ir kitas artrito rūšis.
  • naudingas gydant kvėpavimo problemas, tokias kaip kataras, bronchitas, peršalimas, astma ir gripas.
  • padeda pašalinti žarnyno riebalus.
  • naudingas sergant tulžies pūslės infekcijomis.

Kamparo aliejus išgaunamas iš dviejų rūšių kamparo medžių, pirmasis iš jų, ir dažniausiai pasitaikantis – Cinnamonumm Camphora, kitas – Dryobalanops Camphora. Iš jų išgaunamas kamparo aliejus pasižymi panašiomis savybėmis, tačiau šiek tiek skiriasi aromatas ir įvairių junginių koncentracija. Kamparo aliejus pasižymi savo maloniu aromatu ir daugybe medicininių savybių, kaip stimuliatorius, antiseptikas, anestetikas, spazmus slopinantis, paburkimą mažinantis, alergiją mažinantis, priešuždegiminis, dezinfekuojantis ir nervų sistemą raminantis produktas.

Kamparo aliejaus nauda sveikatai:

  • Stimuliatorius – kamparo aliejus yra veiksminga stimuliuojanti priemonė, kuri gerina kraujotakos sistemos darbą, skatina metabolizmą, virškinimą ir sekrecijos veiklą. Ši savybė padeda gydyti sveikatos problemas susijusias su sutrikusia cirkuliacija, pavyzdžiui per greitą medžiagų apykaitą.
  • Antiseptikas ir dezinfekcinė priemonė– kamparo aliejus yra puiki dezinfekcinė priemonė. Atidarius kamparo aliejaus buteliuką arba tiesiog suvilgius skiautę medžiagos, jo kvapu galima atbaidyti vabzdžius ir apsisaugoti nuo mikrobų dauginimosi. Kamparas taip pat naudojamas daugelyje vaistinių preparatų, tepaluose tepaluose ar losjonuose odos ligoms gydyti, net ir tokioms kaip grybelinės infekcijos.
  • Anestetikas ir nervų sistemos raminamoji priemonė – kamparas veikia kaip efektyvus anestetikas ir Kamparo aliejusyra labai veiksmingas siekiant sumažinti skausmą. Kamparas sudirgina odoje esančias nervų galūnės ir pagerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą toje vietoje. Jis taip pat sumažina nervų sistemos sutrikimus kaip traukulius, epilepsijos priepuolius ir nerimą. Gali būti naudojamas raumenų, sausgyslių ir sąnarių uždegimo sukeltam skausmui malšinti, bei gali būti efektyvi priemonė palengvinti raumenų spazmus ir mėšlungį.
  • Afrodiziakas– kamparo aliejus didina libido ir stimuliuoja smegenų dalis atsakingas už seksualinius pojūčius. Naudojamas išoriškai, jis gali išgydyti erekcijos problemas, kadangi turi kraujotaką gerinančių ir stimuliuojančių savybių.
  • Priešuždegiminis ir raminamasis poveikis– dėl aušinančio ir skvarbaus poveikio kamparo aliejaus gali būti naudojamas kaip priešuždegiminis ir raminamasis vaistais. Jis yra naudingas gydant beveik visų rūšių uždegimus ir vidaus ir išorės.
  • Paburkimo mažinimas– dėl stipraus ir skvarbaus aromato kamparo aliejus yra veiksmingą priemonė siekiant sumažinti paburkimą, todėl jis naudojamas siekiant palengvinti bronchų, ryklės, kvėpavimo takų ir plaučių darbą.

Ciberžolė (zingiberaceae šeimos augalas) natūraliai auga Pietų Azijoje. Ciberžolė jau labai seniai naudojama Ajurvedos medicinoje kaip ypatingai stiprų priešuždegiminį poveikį turintis vaistinis augalas. Ciberžolė savo sudėtyje turi kurkuminoidų, taip pat eterinių aliejų (pvz., turmerono ir zingibereno), cukrų, baltymų, dervų, kalio, natrio, geležies, magnio, lipidų, monosočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, vitaminų A, C ir D. Iš šio augalo šakniastiebių gaunami specialūs milteliai, dar kitaip vadinami kurkuma. Ciberžolė jau labai seniai naudojama Ajurvedos medicinoje kaip ypatingai stiprų priešuždegiminį poveikį turintis vaistinis augalas. Kukurmino priedas naudojamas gydant paralyžių, traumas, sumušimus, esant avitaminozei, raumenų ir sąnarių skausmams. Gerina kraujotaką, atstato raiščius ir sausgysles, pašalina vandens susikaupimą audiniuose, esant pakenktam kepenų darbui, pagerina diabetikų kojų stovį.

Aliejinė moringa (lot. Moringa oleifera)– moringinių šeimos daržovinis, dekoratyvinis, maistinis, pluoštinis, vaistinis medis, paplitęs atogrąžų Azijos regionuose. Moringos brandina ilgas ankštis, kuriose gausu sėklų, iš kurių spaudžiamas vertingas gelsvos spalvos beveik bekvapis aliejus, savo savybėmis žinomas ir plačiai naudojamas jau tūkstančius metų. Moringų aliejus (dėl sudėtyje esančios beheno sočiosios riebalų rūgšties angliškai dažnai vadinamas ben ar behn aliejumi, teigiama, kad šis pavadinimas gali būt kilęs iš persiško žodžio behen, etimologiškai susijusio su bahmano mėnesiu (vasariu), kada kasamos moringų šaknys), itin gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, o taip pat polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, augalinių sterolių, vitaminų A, C, E, kalcio bei vario ir kitų antioksidantų, kurių dėka šis aliejus itin tinkamas kosmetikai, mat saugo odą nuo išsausėjimo, šerpetojimo, žalingų išorės veiksnių (UV spindulių, užterštumo, tabako dūmų, streso ir pan.), skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, padeda atitolinti odos glebimą, raukšlėjimąsi ir palaiko normalias odos ląstelių funkcijas. Jame yra 4 kartus daugiau kolageno negu morkų sėklų aliejuje, kas itin gerai atstato odos kolageno lygį, todėl mažėja raukšlės. Šis aliejus vitamino C turi 7 kartus daugiau nei apelsinai, kalcio - 4 kartus daugiau nei pienas, vitamino A - 4 kartus daugiau nei morkos, proteinų - 2 kartus daugiau nei pienas, kalio - 3 kartus daugiau nei bananai! Moringų aliejus pasižymi minkštinančiomis, drėgmę sulaikančiomis, maitinančiomis, drėkinančiomis, apsauginį odos sluoksnį atkuriančiomis, glotninančiomis savybėmis.Augalui būdingos priešuždegiminės, dezinfekuojamosios ir sutraukiančios savybės. „Indijoje nuo seno moringa naudojama gydant gyvačių ar kitų roplių įkandimus, taip pat siekiant sumažinti kūno (pvz., akių) patinimus. Moringų aliejų rekomenduojama vartoti sergantiems kraujotakos sistemos, sąnarių, inkstų, skydliaukės ligomis. Ajurveda šį augalą pažįsta jau seniai. Juo siūlo gydyti bene 300 ligų. Senovės Graikai ir Romėnai moringą naudojo jau senovėje. Šiuo metu augalą bandoma naudoti sąnarių skausmų, astmos, vėžio, virškinimo sutrikimų, galvos skausmų, širdies susirgimų, inkstų, skydliaukės bei infekcinių susirgimų gydymui. Moringa tikrai skatina pieno išsiskyrimą ir gali palengvinti bronchine astma sergančių pacientų būklę.

Pagrindinės Moringų aliejus savybės trumpai:

  • itin minkština ir maitina išsausėjusią odą ir padeda sulaikyti drėgmę;
  • puikiai drėkina sausas ir šerpetojančias lūpas;
  • tinka dermatito, egzemos ar psoriazės pažeistos odos priežiūrai;
  • jaunina ir suteikia švytėjimo papilkėjusiai,pavargusiai bei senstančiai odai;
  • sudėtyje esantys antioksidantai padeda atitolinti senėjimo procesus ir saugo nuo žalingo aplinkos poveikio (ypač kenksmingų UV spindulių poveikio);
  • gali padėti išlyginti smulkias raukšleles;
  • dėl priešuždegiminių bei antiseptinių savybių padeda greičiau užgyti smulkioms žaizdelėms, įpjovimams, įtrūkimams, nudegimams, vabzdžių sugeltoms vietoms ir kamuojant įvairioms odos infekcijoms;
  • naudojamas skaudantiems sąnariams ar raumenims masažuoti (ypač kamuojant artritui ir reumatui).
  • gali padėti sumažinti tamsias dėmeles, kurias palieka aknė bei šviesina pigmentines dėmes;
  • stiprina plaukus, suteikia jiems žvilgesnio ir švelnumo.
Juodas karaliskas balzamas
19 Prekės

Jums taip pat gali patikti

chat Komentarai (0)
Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.