Tailando Tigro balzamas 50g

22,00 €
Su mokesčiais

Tigro balzamo gamybos istorija prasidėjo XIX amžiuje, kuomet kinų žolininkas, vadinamas Aw Chu Kin, dirbo Kinijos imperatoriaus dvare. Dvaro žolininkai naudojo raminantį kremą, pagamintą iš augalų tam, kad palengvintų imperatorių kančias nuo įvairių skausmų. 1870-ųjų pabaigoje Aw Chu Kin paliko Kiniją ir persikėlė į Jangono sostinę Birmą, bei atidarė tradicinės medicinos parduotuvę pavadinimu „Eng Aun Tong“. „Aw Chu Kin“ sukūrė tepalo kompoziciją, kurio pagrindą sudarė eteriniai aliejai ir senieji žoliniai mišiniai. Taip prasidėjo dabar jau plačiai žinomo Tigro balzamo kelias į platų pasaulį.  

Kiekis

Tigro balzamas padeda esant peršalimo susirgimams, susikaupus uždegiminiams skysčiams plaučiuose, skaudant galvai, šalina uždegimines reakcijas, atraminio aparato ligas, atpalaiduoja įsitempusius raumenis, gerina sąnarių lankstumą, puikiai padeda esant nudegimams. Gydo atraminio-judamojo aparato problemas, patempimus ir sumušimus.

Sudėtis: taukmedžių sviestas (Butyrospermum parkii butter), kakavos sviestas (Cocoa Butter), bičių vaškas (Beewax), kokosų aliejus (Coconut Oil), alyvuogių aliejus (Olive Fruit Oil), rožių žiedų aliejus (Rose Flower Oil) kaprilo kaprio trigliceridas , neopentilo glikolis. Naudojimo būdas: Nuvalykite pakenktą vietą. Užtepkite pakankamą kiekį balzamo ir masažuokite švelniai ir minkštai, kol balzamas įsigers į odą. Tepkite skaudamą vietą 2-3 kartus per dieną. Nušalus ar susirgus gripu – ištrinti pėdas nakčiai.

Kontraindikacijos: Superjautrumas, individualus netoliaravimas. Balzamo negalima tepti ant turinčios atvirus odos pažeidimus arba žaizdas. Vengti kontakto su akimis ir kitomis gleivine padengtomis vietomis. Tik išoriniam naudojimui. Saugoti nuo vaikų.

Sudėtis plačiau:

Taukmedžių sviestas- išgaunamas iš taukmedžio vaisių. Taukmedžių sviesto ekstraktas kosmetikoje naudojamas: dėl klampumą reguliuojančių savybių bei naudos odai. Itin populiarus ingredientas odos ir plaukų priežiūros priemonėse. Taukmedžių sviesto ekstrakto poveikis odai ir sveikatai: suformuoja barjerą, kuris neleidžia odai netekti drėgmės. Taukmedžio svieste esantys drėkikliai yra identiški tiems, kurie natūraliai gaminami odoje, todėl jis yra laikomas natūraliu drėkinimo faktoriumi ir saugo odą nuo uždegimų, skatina jos atsinaujinimą. Pagrindiniai taukmedžio sviesto komponentai ir savybės:

  • nesočiosios riebalų rūgštys- daugiausia oleino apie 44%, linolo apie 6%,
  • sočios riebalų rūgštys- stearino apie 44%, vitaminai A ir E, sudėtingi cinamono rūgšties esteriai, lecitinas,
  • tinka jautriai, egzemos ar dermatito kamuojamai odai,
  • pasižymi antioksidacinėmis savybėmis,
  • puikus ingredientas apsaugai nuo šalčio, saulėje nudegusios odos priežiūrai,
  • Retais atvejais gali sukelti alergiją žmonėms, kurie yra alergiški riešutams.

Kakavos sviestas – tai blyškios gelsvos spalvos gryniausi valgomi augalinės kilmės riebalai, gaunami iš kakavos pupelių. Ir gaunami ne taip jau lengvai: pupelės fermentuojamos, skrudinamos, tada išlukštenamos. 54–58 proc. po to liekančių nuosėdų ir yra kakavos sviestas. Šiame produkte labai daug mineralinių medžiagų – kalcio, kalio, magnio, cinko, mangano, vario bei geležies, gausu lecitino ir vitaminų E, A, D3, B1, B2, B3, C, E. Ir visi šie gyvybiškai svarbūs mikroelementai yra lengvai pasisavinamos formos, tad kakavos sviestas laikomas daug veiksmingesniu jų šaltiniu nei vaistinėse pardavinėjami papildai.

Kakavos svieste yra ir triptofano– aminorūgšties, dalyvaujančios serotonino, dopamino, feniletilamino– trumpai tariant, visų vadinamųjų laimės hormonų sintezėje. Taigi tai ne tik maistas odai, bet ir smegenims.

Kakavos svieste gausu antioksidantų, sudorojančių platų spektrą laisvųjų radikalų, naikinančių mūsų odos ląsteles ir skatinančių ankstyvą senėjimą. Vienas stipriausių iš tų antioksidantų yra vitaminas E– tiesą sakant, tai pats galingiausias antioksidantas iš visų vitaminų. Anot mokslininkų, kakavos sviestas yra vienas iš stabiliausių jiems žinomų riebalų, ir jame yra didelė koncentracija polifenolių– senėjimą stabdančių antioksidantų. Bene labiausiai vertinama kakavos sviesto savybė, kad jis apsaugo nuo ryškaus randinio audinio susidarymo arba padeda užgydyti randus, strijas; suteikia odai sveiko elastingumo.

Mokslo įrodyta, kad kakavos svieste esančios medžiagos apsaugo nuo astmos paūmėjimo. O neseniai atlikti tyrimai atskleidė, kad masažuojant odą kakavos sviestu išsivaduojama nuo streso, stiprinama imuninė sistema ir net apsisaugoma nuo vėžio.

Kakavos sviestas taip pat sėkmingai, kaip ir kosmetikoje, naudojamas įvairioms ligoms gydyti. Kai ateis epidemijų metas ir aplinkui vis daugiau žmonių sirgs gripu bei ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, nuo virusų apsisaugosite nosies šnerves iš vidaus patepę kakavos sviestu (jį visiškai saugu naudoti ir vaikams). Jeigu susirgote bronchitu, delnuose ištirpdę truputį sviesto, pasimasažuokite krūtinę. Taip paskatinsite kraujo pritekėjimą į plaučius ir iškart geriau pasijusite.

Kakavos sviestas naudojamas ir viso kūno masažui. Sergant plaučių uždegimu, gripu, bronchitu, patariama gerti šiltą pieną su kakavos sviestu (pusė šaukštelio sviesto pusei stiklinės pieno). Jis padės atsikosėti ir nuramins kosulį. Maždaug pusę kokosų aliejuje esančių riebiųjų rūgščių sudaro lauro rūgštis. Ji itin veiksmingai naikina bakterijas, virusus, grybelius, taigi, naudojant išoriškai, yra puiki apsaugos priemonė nuo infekcijų. Tačiau tai dar toli gražu ne viskas.

Kokosų aliejus- Indijoje atliktas tyrimas parodė, kad gryname kokosų aliejuje esantis didelis antioksidantų kiekis slopina uždegimą ir gydo artritą veiksmingiau nei žinomiausi vaistai. Dar vieno neseno tyrimo rezultatai atskleidė, kad tam tikros rūšies kokosų aliejus slopina uždegimines ląsteles – veikia ir kaip priemonė nuo uždegimo, ir kaip analgetikas.

Kokosų aliejui patekus į skrandį, lauro rūgštis reaguoja su fermentais ir sudaro monogliceridą monolauriną – labai veiksmingą kovotoją su sveikatai kenksmingais patogenais. Be to, kad saugo mus nuo įvairaus užkrato, lauro rūgštis ir monolaurinas, be kitų bakterijų, žudo tokius pavojingus patogeninius mikroorganizmus, kaip auksinis stafilokokas, ir bjaurias infekcijas sukeliantį baltąjį balkšvagrybį Candida albicans. 

Viena nuostabiausių kokosų aliejaus savybių – žarnynas geriau pasisavina riebaluose tirpstančius vitaminus ir mineralus. Vienas iš pastarųjų yra kalcis. Osteoporozę tyrę specialistai nustatė, kad pacientams, kuriems dėl tos ligos sumažėjo kaulų masė, įtraukus į valgiaraštį kokosų aliejų kaulų tankis vėl padidėja. Bet osteoporozė susijusi ne tik su kalciu – tiksliau, jo trūkumu: šią ligą lemia ir oksidacinis stresas bei laisvieji radikalai. Kadangi kokosų aliejuje tiek daug antioksidantų, padedančių kovoti su laisvaisiais radikalais, jis yra vienas geriausių natūralių vaistų nuo skausmingo ir dažnai luošinančio negalavimo.

Visai neseniai atliktas tyrimas parodė, jog smegenys net gamina savą insuliną – kad perdirbtų gliukozę ir pamaitintų smegenų ląsteles. Alzheimerio liga sergančių žmonių smegenys nebegeba gaminti insulino, taigi ketonai iš kokosų aliejaus gali parūpinti alternatyvų energijos šaltinį, padėsiantį atkurti smegenų funkciją.

Alyvuogių aliejus- augalinės kilmės riebalai, kurie išgaunami šaltu būdu spaudžiant alyvuoges. Alyvuogės auga ant alyvmedžio, kuris ypač paplitęs Viduržemio jūros regione. Tačiau auga ir kitose tropinio klimato vietovėse Europoje, Azijoje ir Afrikoje. Šis aliejus dabar yra plačiai naudojamas visame pasaulyje, tokiose srityse kaip maisto gaminimas, kosmetika ar medicina. Alyvuogių aliejaus vartojimas yra siejamas su ilgesne gyvenimo trukme, mažesne širdies ligų, hipertenzijos (aukšto kraujo spaudimo) ir insulto rizika. Vitaminas K esantis alyvuogių aliejuje yra svarbus kaulų sveikatai. Jis skatina kaulų masės padidėjimą. Be visa to jis apsaugo smegenyse esančius neuronus nuo pažeidimų, o tai leidžia sumažinti Alzheimerio ligos riziką. Žmonės vartojantys alyvuogių aliejų, turi mažesnę tikimybę susirgti depresija. Alyvuogių aliejus sumažina krūties vėžio riziką, slopindamas šį vėžį sukeliančio onkogeno p21(ras) veiklą, apsaugo ląsteles nuo DNR pažeidimų ir skatina navikinių ląstelių žūtį. Alyvuogių aliejus turi daug vitamino E, šis vitaminas svarbus odos sveikatai, jis apsaugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Ispanijos mokslininkai nustatė, kad alyvuogių aliejuje esanti oleino rūgštis ir hidroksitirosolas gali apsaugoti nuo rizikos susirgti ūminiu pakreatitu ir kitomis lėtinėmis ligomis sukeltoms oksidacinių uždegiminių procesų.

Damasko rožės- pirmą kartą buvo pastebėtos Mažojoje Azijoje. Iš čia jos pateko į Siriją, Artimuosius Rytus ir galiausiai – Viduriniuosius Rytus. Į Europą gėlės 1254 metais atkeliavo kartu su iš Damasko grįžtančiais kryžiuočiais. Rožės ir šiandien vis dar renkamos senu tradiciniu būdu – darbas pradedamas auštant, nes rožes būtina nuskinti iki vidurdienio. Vėliau derlius vežamas į gamyklas ir destiliuojamas. Viena tona rožių užpilama 4 tonomis vandens ir apdirbama garais, išgaunama rožių esencija, o iš jos – aliejus. Skaičiuojama, kad iš tonos surinktų gėlių išspaudžiami 4–5 litrai rožių aliejaus, o lašui kokybiško aliejaus gauti reikia apie 30 rožių žiedų. Kosmetikos priemonių sudėtyje naudojamas rožių aliejus turi antiseptinį, raminantį ir drėkinantį poveikį. Todėl jis yra tinkamas visų tipų, net ir sausai, sudirgusiai ar brandžiai odai. Taip pat rožių aliejus naudojamas trūkinėjantiems kapiliarams, egzemoms gydyti, uždegiminiams procesams ir paraudimui mažinti. Tradicinėje Ajurvedosmedicinoje yra aprašomos ir gydomosios rožių savybės. Priklausomai nuo to, kaip yra apdorojami rožių žiedai, galima išgauti vaistus nuo galvos skausmo, virškinimo sutrikimų ar kitų negalavimų. Jau nuo seno rožių aliejus yra laikomas jaunystės serumu, kuris padeda atjauninti odą. Rožių aliejus pamaitina, atgaivina ir tonizuoja odą, tad ji tampa elastingesnė ir skaistesnė. Tai – ne tik stiprus antiseptikas, bet ir puikus afrodiziakas.

Tailando Tigro balzamas 50g
5 Prekės
chat Komentarai (0)
Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.